Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLADKÉ POHLAZENÍ

30. 5. 2011

 

 

Ingredience:

Těsto:

5 vajec

200g cukru krupice

12ml mléka

100ml oleje

250g polohrubé mouky

polovinu prášku do pečiva

1 vanilkový cukr

olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáčku

Krém:

750ml mléka

3 vanilkové pudinky

200g moučkového cukru

3 zakysané smetany

Na ozdobení:

1 větší balení dětských piškotů

150ml instantní kávy

rum, granko podle chuti

250g jahod

Příprava:

Krém

V mléce uvaříme pudinky s moučkovým cukrem. Necháme vychladnout a postupně lehce zašleháme zakysané smetany. Dáme do lednice ztuhnout.

Buchta

Žloutky třeme s horkým mlékem do pěny, pak přidáme cukr a šleháme dohladka. Poté postupně za stálého šlehání přiléváme olej. Lehce zašleháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a vysypaném pekáčku při 150°C asi 20 minut.

Dohotovení

Na vychladlou buchtu natřeme polovinu krému a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem. Rozetřeme druhou půlku krému, ozdobíme jahodami a posypeme grankem. Moučník dáme do lednice ztuhnout. 

TIP: Příchuť moučníku můžeme měnit - piškoty namočíme do kakaa nebo

        kapučína, ozdobíme borůvkami a posypeme nastrouhonou

        čokoládou. 

 

 

img_2201.jpgimg_2205.jpg

aaimg_2208.jpg

 

 

    

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2017 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31